Головний прокурор Гааги відвідав Бучу: «Україна є місцем злочину» (фото)

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду побачив на власні очі наслідки російської «рятувальної операції»

Фото:Int'l Criminal Court

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан особисто приїхав до Бучі, Київської області, щоб на власні очі побачити наслідки російської окупації.

Про це йдеться у повідомленні міжнародного кримінального суду в «Twitter».

Під час поїздки Київською областю Хан наголосив, що необхідно провести незалежне розслідування звірств у Бучі та інших населених пунктах. Прокурор також анонсував приїзд групи судово-медичних експертів суду.

«Україна є місцем злочину. Ми перебуваємо тут, оскільки маємо раціональні підстави вважати, що тут вчиняються злочини, що підпадають під юрисдикцію Міжнародного суду», — заявив прокурор.

Він також повідомив, що разом зі своєю командою прагне відновити істинну картину подій в Україні. Запорукою цього, на його думку, повинне стати незалежне та неупереджене розслідування.

Зазначимо, що, 3 березня, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан повідомив, що МКС почав розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, внаслідок російського вторгнення в Україну.

Карім Хан наголосив, що отримав звернення від 39 країн про ситуацію в Україні, що дозволило почати розслідування ситуації в Україні у період з 21 листопада 2013 року, тим самим охоплюючи масштаб будь-яких минулих чи поточних тверджень про воєнні злочини, злочини проти людяності або геноцид, скоєні у будь-якій частині України будь-якою особою.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також