Головний тренер збірної Ісландії прокоментував поразку своєї команди і назвав прізвище українського футболіста, який сильно вплинув на гру

Оге Харейде відзначив, що програти такій команді, як Україна, не так прикро, якби поступилися комусь іншому

Михайло Мудрик — автор переможного голу України у кваліфікації Євро-2024. Фото: Czarek Sokolowski/AP Photos

Збірна Ісландії поступилася Україні у фіналі відбору на чемпіонат Європи-2024 з футболу. Матч у Вроцлаві завершився з рахунком 2:1 на користь номінальних господарів.

Як інформує «Суспільне», ісландці завершили основну частину відбору четвертими у своїй групі, але потрапили до плей-оф за рейтингом Ліги націй. У півфіналі команда Оге Гарейде розгромно пройшла Ізраїль — 4:1.

Матч у Вроцлаві розпочинався за сценарієм гостей, що пішли на перерву з перевагою в один гол. Вже в другому таймі українці відігралися завдяки голу Віктора Циганкова, а згодом вирвали перемогу м'ячем Михайла Мудрика.

Після фінального свистка Гарейде прокоментував перебіг матчу відзначивши рівень збірної України.

Про враження від матчу:

"Був хороший перший тайм. Ми вигравали 1:0. У нас були шанси на початку другого тайму забити другий м'яч. Але вони в другому таймі дуже рано забили в наші ворота.

Ми намагалися втримати цей результат, опустилися нижче, стали ближче грати до своїх воріт і пропустили другий гол. Але загалом це був досить непоганий, рівний матч".

Що не вийшло в другому таймі:

«Вийшов Зінченко — він дуже сильно вплинув на гру. Це дуже хороший футболіст «Арсенала», що змінив гру команди. Якби ми програли комусь [іншому], було б образливіше. А так програли Україні — і це нормально».

Як почуваються гравці після поразки у фіналі:

«Дуже розчаровані. Завжди, після кожного матчу, будь-який гравець програє — і він розчарований. Всі хочуть перемагати, особливо коли грають за національну збірну. Але нам потрібно розуміти, що ми грали проти сильної команди і працювати далі».

Оге Гарейде. Фото: Adam Nurkiewicz - UEFA/UEFA via Getty Images

Про майбутнє збірної Ісландії:

"Ми будуємо команду. У нас дуже багато нових футболістів, молодих гравців, що ще прийдуть у команду. Бачимо, що в України також молода команда, і нам потрібно будувати так само на основі цієї команди Ісландію майбутнього.

У нас дуже скоро Ліга націй, будемо готуватися і грати там. Просто будемо дивитися в майбутнє".

Читайте також: світлина Bentley з київською реєстрацією у курортному місті на Балканах спровокувала хвилю хейту.

До офіційних матчів Ісландія повернеться вже у вересні. Восени команда стартує в новому сезоні Ліги націй іграми дивізіону В проти Чорногорії та Туреччини.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також