Головний військком Львівщини розповів про обмеження для чоловіків-переселенців, які не стали на облік

Такі правила

Фото ілюстративне

На всіх військовозобов’язаних в Україні поширюється обов’язок дотримання Правил військового обліку, в яких вказано, що під час зміни місця проживання військовозобов’язані та резервісти повинні повідомити про таку обставину і відповідно стати на військовий облік. Про це розповів в інтерв’ю «ТСН.ua» начальник Львівського обласного центра комплектування полковник Олександр Тіщенко.   

У разі, коли військовозобов’язаний не стає на облік і не має довідки зі свого територіального центру комплектування, то низка адміністративних послуг для нього буде недоступною.

«Це не обмеження, а встановлений законом порядок надання адміністративних послуг. Для прикладу — це реєстрація чи розірвання шлюбу, реєстрація місця проживання, продаж нерухомого майна та інші послуги, де необхідно надати довідку з свого територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Для того, щоб влаштуватись на роботу, теж треба мати військово-обліковий документ, або документ, який його заміняє», — сказав Олександр Тіщенко.

Нагадаємо, що в Україні проводиться загальна мобілізація.

ЇЇ термін постійно подовжують. Першочергово комплектування бойових військових частин проводиться за рахунок резервістів, колишніх учасників АТО і ООС, з поступовим нарощуванням чисельності підрозділів за рахунок військовослужбовців та військовозобов’язаних.

Військовозобов’язані та резервісти повинні в разі зміні місця проживання повідомити про такі обставини та стати на військовий облік за новим місцем проживання.

Як повідомлялося, в Україні можуть по-новому вручати повістки.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена