Головного лікаря «Чорнобильської лікарні» відсторонили від посади

64756
64756

Галицький районний суд міста Львова прийняв рішення від 3 січня 2020 року про відсторонення головного лікаря Західноукраїнського дитячого медичного центру (відомого також як «Чорнобильська лікарня») Андрія Синюти від посади керівника, у зв’язку з підозрою у скоєнні кримінального злочину.

Про це з посиланням на Слідче управління ГУ Нацполіції у Львівській області та Галицького районного суду Львова пише "Leopolis.news".

У листі Слідчого управління йдеться про те, що зараз проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками скоєння Синютою А. В. злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, — карається позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна).

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2019 року Андрію Синюті було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

3 січня 2020 року слідчий суддя Галицького районного суду Львова виніс ухвалу про відсторонення підозрюваного Синюти А. В. з посади директора комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» терміном на місяць, тобто до 3 лютого 2020 року.

Ці листи було скеровано в управління майном спільної власності Львівської обласної ради для виконання.

varta1.com.ua: Новини