"Google Photos" перестав бути безкоштовним: на використання хмарного сховища встановлені обмеження та стягуватиметься платня

unnamed
unnamed

Сервіс для зберігання зображень «Google Photos» з 1 червня 2021 року встановив обмеження на використання хмарного сховища та стягуватиме платню, якщо обліковий запис використовуватиме понад 15 гігабайтів хмарного простору.




Про це повідомляє «Укрінформ», з посиланням на «Business Insider».


За даними «Engadget», кожна фотографія, резервну копію якої користувач завантажує в «Google Photos», враховуватиметься в обмеженні обсягу пам’яті — як стиснуте зображення, так і оригінальної якості, за умови, що вона не надходить із телефону «Pixel». Якщо користувачу потрібно більше місця, доведеться платити за тарифами «Google One».


Ціна залежить від кількості простору у хмарному сховищі: від 2 дол на місяць за 100 ГБ дискового простору до 2 ТБ за 10 дол на місяць.


За даними компанії, понад мільярд людей щотижня створюють резервні копії понад 28 млрд фотографій у «Google Photos». У середньому кожен користувач створює резервні копії щонайменше чотирьох фотографій щодня. Це може здаватися невеликим числом, але щороку в «Google Photos» зберігаються майже 1,5 трлн фотографій.



varta1.com.ua: Новини