Горе постукало у двері: завтра Львівщина прощатиметься з 35-річним Героєм

Герой захищав нашу землю від ворога на Донеччині

Фото: Новояворівська міська рада

28 травня 2023 року, війна обірвала життя українського військового, люблячого чоловіка та батька Рябухи Тараса, який захищав нашу землю від ворога на Донеччині.  

Про це у Фейсбук повідомила Новояворівська міська рада.

«Тарас дуже любив все те, що пов'язано зі зброєю, автомобілями і був добрим господарем. Я завжди казала, що проста робота для нього буде нудною, що без служби він не зможе. Він був опорою хлопцям своїм, на нього можна було покластися, він відносився відповідально до роботи, виконував важкі бойові завдання», - слова дружини Наталії про Тараса.  

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого захисника.  
Вічна пам’ять і шана Герою!  

 Молитовна зустріч Героя відбудеться в середу, 14 червня, о 11:00 год при вʼїзді в м. Новояворівськ (поблизу автостанції за адресою вул. Ів. Франка, 6).  

Прощання та чин похорону відбудеться 14 червня о 12:00 год в храмі свв.апп.Петра і Павла м.Новояворівськ. Поховають бійця на цвинтарі м. Новояворівськ.  

Коротка довідка про Героя.

Фото: Новояворівська міська рада

 Рябуха Тарас Михайлович народився 9 березня 1988 року у селі Байдаково Кіровоградської області. Закінчив Омельницьку школу. Професійну освіту здобув у Кременчуцькому професійно-технічному училищі №6.  

З 2008 по 2010 і з 2014 по теперішній час Тарас служив - розвідником-снайпером, сержантом-інструктором, головним сержантом і під кінець командиром взводу.  
Тарас був кіборгом, захищав Донецький аеропорт.  

У 2019 році одружився з новояворівчанкою Наталею. 

Український захисник за життя був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня у 2014 році, нагрудними знаками - «За зразкову службу», «За взірцевість у військовій службі» та «За оборону Донецького аеропорту» у 2016-2017 роках, у 2022 році відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест».  

З початком повномасштабного вторгнення продовжував захищати українську землю від російського ворога у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади, проте життя Тараса обірвалося 28 травня 2023 року.

«Відважний, мудрий, товариський, відданий спільній справі з захисту рідної землі. Хороший вчитель та лідер для тих, з ким проходив службу», - так говорять про Тараса його побратими. 

У захисника Тараса залишилися мати Тетяна Миколаївна, дружина Наталія, діти – 3-річний син Тарас та 2-місячна донька Емілія, брат Роман.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів