Готовність Китаю постачати зброю рф: Сполучені Штати Америки можуть оприлюднити розвіддані

The Wall Street Journal повідомили все, що відомо

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Адміністрація Джо Байдена, президента США може опублікувати дані розвідки, які б могли свідчити, що влада КНР розмірковує над постачанням озброєнь росії. Досі Пекін допомагав москві переважно закупівлями нафти, проте зараз, за розвідданими США, керівництво Китаю розмірковує про нову можливу військову співпрацю.

Про це пише видання  The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

За словами американських та європейських офіційних осіб, останніми тижнями західні країни отримали інформацію про те, що Пекін може розпочати постачання зброї до росії, хоча, схоже, Китай ще не ухвалив остаточного рішення.

Офіційні особи кажуть, що раніше Пекін виявляв обережність, обмежуючи свою підтримку фінансовою допомогою та закупівлями нафти, але, згідно з останніми оцінками розвідки, ця позиція, схоже, змінюється.

«Китай досі поводився обережно і підтримував Росію в основному закупівлями її нафти, але зараз китайське керівництво думає, чи не відмовитися від цього підходу», - пише видання.

У ЗМІ зазначають, що влада КНР все більше схиляється до думки про початок постачання озброєння росії.

«Останніми тижнями розвідки країн Заходу отримали дані про те, що Китай може зважитися на постачання озброєнь до Росії, але остаточного рішення все ще не ухвалено. Насамперед китайське керівництво виявляло обережність, проте ця позиція, схоже, змінюється», - додали джерела видання.

Адміністрація Джо Байдена поки що не ухвалила остаточного рішення про розсекречення розвідданих, але працює над можливою публікацією інформації. За словами офіційних осіб, остаточного рішення про публічне розкриття чи терміни не ухвалено. Також незрозуміло, яку саме зброю може отримати росія.

Уточнюється, що Китай є світовим лідером у виробництві зброї, яка активно використовувалася у війні в Україні, включно з артилерійськими системами великої дальності, високоточними реактивними системами залпового вогню, протитанковими ракетами та ракетами класу «земля-земля», а також невеликими тактичними безпілотниками та боєприпасами.

Тим часом російські військові на тлі колосальних втрат в Україні страждають від браку боєприпасів та  зброї.

Як повідомлялося раніше, Китай обговорив з росією «українське питання»

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена