Готуються до оборони: загарбники замінували околиці Сєвєродонецька

Мінування — загроза для українських захисників

Фото: ілюстративне

У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку, на Луганщині, значно збільшилась кількість російських військових, які готуються до наступу ЗСУ, найбільшою загрозою для українських військових може бути тотальне замінування околиць.

Про це повідомив в ефірі телеканалу “Київ” голова Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

“Приготування до оборони є і становитимуть, мабуть, досить серйозні проблеми для наших військових, оскільки мінується все навколо, ведеться будівництво ліній оборони, якихось споруд — важко сказати, на скільки професійно, але потуги робляться. Найбільша загроза — це мінування всіх околиць”, — сказав Стрюк.

Він зауважив, що загарбники, які прибувають у місто, розселяються в покинутих квартирах, тож почалася чергова хвиля мародерства.

“Зараз пішла нова хвиля зайняття більш-менш уцілілих квартир місцевих мешканців. При чому робиться це під “добрим” приводом — розселити людей, хоча фактично йде грабунок населення”, — сказав голова ВЦА.

За даними Стрюка, окупаційну “адміністрацію” покинули деякі співробітники, які раніше туди влаштувалися.

Як повідомлялося, українські війська організовано залишили Сєвєродонецьк 24 червня, коли в ньому практично не залишилось місць, які можна було б використовувати для оборони — ворог знищив до 80 % житлових будівель і на 90 % — інфраструктуру.

Відтоді, попри всі обіцянки, загарбники так і не зуміли налагодити ані водо- і газопостачання, ані відновити теплові мережі.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів