Група школярок жорстоко побила ровесниць, одній з жертв вибили око (ВІДЕО)

поліція швидка
Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Запоріжжі школярки жорстко побили ровесниць за те, що ті нібито цілувалися з хлопцем однієї з нападниць. За фактом побиття неповнолітніх на спортивному майданчику однієї з запорізьких шкіл відкриті два кримінальні провадження.

Як повідомили «Варта1» у Нацполіції області, 6 грудня, під час моніторингу мережі інтернет на одному з запорізьких пабліків було виявлено відео, на якому кілька дівчат наносять тілесні ушкодження трьом школяркам та вимагають перевести гроші на їхню банківську картку. Встановлено, що викладена інформація має відношення до події, відомості про яку були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

22 листопада до відділу поліції № 3 Запорізького районного управління ГУНП у Запорізькій області звернулись батьки потерпілих, які заявили  про побиття своїх дітей. Працівники поліції з’ясували, що інцидент стався на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району.

Попередньо подію кваліфікували за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За даним фактом підрозділом дізнання відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Всі потерпілі дівчата, 2007, 2008 та 2005 років народження, були направлені на проходження судово-медичної експертизи. Згідно її висновків тілесні ушкодження двох потерпілих кваліфікуються як легкі, ще одна експертиза триває.

У ході проведення слідчих дій співробітники поліції встановили особи порушниць, які наносили травми. Це чотири дівчини, віком від 15 до 16 років.

6 грудня, після того як відео було оприлюднено у соціальній мережі, за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч. 2 ст. 296 (хуліганство), а також відкрито ще за ч. 2 ст. 189 (вимагання)  Кримінального кодексу України.

Вирішується питання повідомлення зловмисницям про підозри та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Як пише «УНІАН», у Запоріжжі школярки жорстко побили ровесниць за те, що ті нібито цілувалися з хлопцем однієї з нападниць. Інцидент стався ще 25 листопада, на території школи № 12 у Шевченківському районі, проте інформація про нього набула розголосу тільки зараз. Відео з побиттям було опубліковано в «Telegram»-каналі «Це Запоріжжя».

Відомо, що троє неповнолітніх дівчат побили трьох однолітків. При цьому саме відео знімав хлопець (ймовірно той самий, який став причиною конфлікту). Чути фрази оператора «Мені її не шкода» під час того, як били одну з дівчат. Також на відео помітні й інші діти, які навіть не намагалися розняти бійку, а просто спостерігали. Наприкінці відео хлопець добивав одну з постраждалих ногами.

Повідомляється, що причиною бійки став конфлікт через хлопця. Побиття тривало понад 10 хвилин. У результаті нападу, у постраждалих виявили значні травми, проблеми з нирками, а також перелом носа. Одна з дівчат втратила зір на одне око.

Також на відео видно дівчину, яка була головним ініціатором конфлікту. Вона курила цигарку, била дівчат і вимагала 5 тисяч гривень на карту. Також нападниця погрожувала їм і вигукувала нецензурні та образливі фрази: «На ж*пу сядьте», «З чиїм ти хлопцем цілувалася?», «Ви підете голими додому».

varta1.com.ua: Новини