Група ухилянтів заплатили 70 тисяч доларів, щоб незаконно перетнути кордон на Закарпатті (ФОТО)

Порушників зупинили за 50 метрів від держрубежу

ФОТО: ДПСУ

Сьогодні вночі, 23 травня, на Закарпатті оперативники Чопського загону затримали групу правопорушників, які мали намір у незаконний спосіб перетнути українсько-угорський кордон. Ухилянти заплатили організатору по 14 тис. доларів, щоб він допоміг їм перейти кордон. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Перетин кордону групою осіб мав відбутися у районі населеного пункту Саловка Ужгородського району. Відповідно, на зазначену ділянку вислали додаткові прикордонні наряди та залучили оперативників загону.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

“Під час перевірки, прикордонники виявили поблизу села Тисаашвань, Ужгородського району, легковик Volkswagen, який рухався в бік Угорщини. У ньому перебували шестеро чоловіків. Водій транспортного засобу не виконував законні вимоги правоохоронців та відмовлявся надавати документи, які посвідчують його особу. Згодом оперативники встановили, що він є місцевим жителем. Він за гроші погодився доставити правопорушників до кордону та вказати подальший напрямок руху” - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, четверо харків’ян та один чоловік із Запоріжжя сконтактувались з невідомим, який за винагороду пообіцяв їм допомогти перейти через кордон.

Чоловік керував діями «клієнтів» дистанційно. За такий «комплект послуг» вони сплатили йому по 14000 доларів США.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Читайте також: на Львівщині 19-річний юнак розробив маршрут полями та лісом, по якому військовозобов’язані переходили через кордон

До слова, водія також затримали за не виконання вимог прикордонників, що оцінюється, як адміністративне правопорушення. Його судитимуть.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також