ГУР атакувало авіабазу в російському Енгельсі (ВІДЕО)

Місто Енгельс, де розміщений аеродром, в ніч на 20 березня зазнало атаки

Фото: російський Енгельс атакувало ГУР (Getty Images)

Місто Енгельс, де розміщений аеродром, в ніч на 20 березня зазнало атаки. Це була робота ГУР МО, про це РБК-Україна повідомили джерела в спецслужбах.

Як розповіли виданню джерела, це була «планова робота Головного управління розвідки Міноборони України», а її результати уточнюються. Місцеві повідомили про кілька вибухів

Як повідомляє «Телеграф», близько 3:20 місто Енгельс на Саратовщині атакували безпілотники. У місті пролунало кілька потужних вибухів.

скриншот: Телеграф

Губернатор області Роман Бусаргін повідомив, що атака мала місце після 3 години ночі. Він заявив, що «над Енгельсом було ліквідовано БПЛА. Система ППО спрацювала своєчасно та ефективно». Чиновник додав, що «постраждалих та руйнувань інфраструктури при падінні уламків попередньо немає».

Момент атаки потрапив на камеру домофону. Можна почути характерний гул мотора, відпрацювання ППО і три глухі вибухи. Ціллю могла бути авіабаза ВКС Росії «Енгельс», розташована неподалік міста.

Читайте також: у ГУР повідомили деталі знищення російського ДРЛВ А-50У.

Аеродром в Енгельсі, від якого до найближчої території, підконтрольної Україні, близько 700 кілометрів, вже зазнавав атаки 5 грудня. На авіабазі розміщуються стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС. З аеродрому, зокрема, злітають російські літаки, які атакують цілі в Україні. Ту-95МС та Ту-160 – носії ядерної зброї та входять до складу російських сил стримування ядерної загрози. Супутникові знімки зафіксували ймовірне пошкодження бомбардувальника Ту-95 після атаки 5 грудня.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також