ГУР атакувало кілька російських аеродромів: що пошкоджено

Наслідки нічної атаки дронів

ФОТО: ілюстративне

Масований наліт безпілотників на три військові аеродроми російської федерації у ніч на 5 квітня було організовано Головним управлінням розвідки Міноборони України спільно із ЗСУ. Щонайменше три стратегічних бомбардувальники Ту-95МС отримали пошкодження. Літаки були розташовані на аеродромі “Енгельс-2” в Саратовській області. Про це написав РБК-Україна з посиланням на джерела у Силах оборони України.

Окрім знищених літаків на аеродромі “Енгельс-2” ймовірно загинули семеро військових. Серед них могли бути й пілоти самих бомбардувальників.

Ще одним об'єктом атаки ГУР та ЗСУ в ніч на 5 квітня став військовий аеродром у російському місті Єйськ. Внаслідок ударів українських дронів там знищено щонайменше чотири окупанти й два ворожі бомбардувальники Су-25. Також відомо про атаку на аеродром у Курську, результати поки невідомі.

Читайте також: стало відомо про подробиці атаки на військовий аеродром у російському Морозовську (ФОТО, ВІДЕО)

“Ніч на 5 квітня стала однією з найчорніших для російської стратегічної авіації та авіації в цілому. Наслідки лише цієї атаки будуть відчутні для окупантів у довгостроковій перспективі. Але це не остання подібна операція” — заявив співрозмовник ГУР журналістам.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк