ГУР атакувало завод зі збірки «Шахедів» у Татарстані (ФОТО, ВІДЕО)

Завод знаходиться за понад 1000 км від України

фото: Телеграм / Стерненко

ГУР атакувало завод зі збірки «Шахедів» у Татарстані за 1000 км від України. Ціллю атаки у російському Татарстані, який знаходиться за понад 1000 км від України, став завод зі збірки «Шахедів». Це була операція ГУР.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в спецслужбах.

Як розповіло джерело виданню, під атаку потрапив завод зі збірки дронів-камікадзе «Шахед», які росіяни маркують під «Герань-2».

За даними видання, це операція, проведена Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Також співрозмовник додає, що внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей.

Атака на Татарстан вперше від початку війни

Російські ЗМІ сьогодні масово повідомили, що у РФ дрони вперше атакували підприємства в Татарстані. Як вони писали, під удар потрапили підприємства в Єлабузі та Нижньокамську. Стверджується, що є постраждалі.

Читайте також: у ЗСУ пояснили, чому росія завдає ракетних ударів на світанку.

Офіційно місцева влада не називає атаковані підприємства. Але вказано, що йдеться про особливу економічну зону «Алабуга», вона розташована за понад 1000 кілометрів від кордону з Україною. Зазначимо, що в цій економічній зоні знаходиться НПЗ «Елаз-Нафтопродукт» та завод із виробництва ударних дронів «Шахед». Також на території розміщені гуртожитки працівників цього заводу. Прокремлівські ЗМІ стверджують, що один БПЛА вдарив у завод, а два - у гуртожиток.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий