ГУР оприлюднило список російських пілотів, які запускають ракети по Україні з літаків Ту-95МС і Ту-160

Саме ці льотчики є відповідальними за численні жертви і руйнування в Україні внаслідок злочинного ракетного терору

Оперативники та аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікували особовий склад управління та командування підрозділів 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил зс рф (в/ч 06987, аеродром базування «енґельс», саратовська область), причетних до ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. Про це йдеться у повідомленні ГУР.

До складу дивізії входять:

121-й важкий бомбардувальний авіаційний полк — в/ч 85927, аеродром базування «Енгельс» Саратовської області, стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160;
52-й важкий бомбардувальний авіаційний полк — в/ч 33310, аеродром базування «Шайковка» Калузької області, дальні бомбардувальники Ту-22М3.
Українські розвідники встановили, що особовий склад дивізії, безпосередньо причетний до планування, організації та здійснення обстрілів території України крилатими ракетами повітряного базування Х-22/Х-32 (Ту-22М3) та Х-101/Х-555/Х-55 (Ту-95МС/Ту-160).

Загалом ГУР оприлюднило 31 прізвище особового складу управління та командування дивізії. Серед них – командир 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил Збройних сил Росії, полковник Ніколай Варпахович. Окрім імен та прізвищ російських воєнних злочинців українська розвідка також оприлюднила їхні фото, паспортні дані, звання та посади. У списку також є двоє пілотів стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, який українські військові збили 19 квітня 2024 року.

 Зі списком ідентифікованих російських воєнних злочинців можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: у ГУР знали план російського наступу на Харківську область

«Саме ці льотчики є відповідальними за численні жертви і руйнування в Україні внаслідок злочинного ракетного терору, який вони проводять з території рф», – йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі