Ґвалтують вагітних, маленьких хлопчиків і бабусь: нові факти про звірства російських солдат (ВІДЕО)

Російські військові використовують зґвалтування як елемент тортур і залякування

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Є новини, від яких кров холоне у жилах. Відновлюючи мирне життя у звільнених селах Херсонської області, якими ми зараз займаємось, ми дедалі більше стикаємося зі страшними історіями. Такими, наприклад, як зґвалтування 16-річної вагітної дівчини та 78-річної бабусі в одному із сіл на інгулецькому напрямку, повідомив на своїй сторінці у «Facebook» начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Як повідомляє «Польське радіо», почесна посол Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Марія Єфросиніна закликала постраждалих від насильства звертатися до поліції або на спеціальну гарячу лінію та повідомляти про випадки насильства та зґвалтування з боку російських окупантів.

Як інформують українські ЗМІ, до правоохоронних органів дедалі частіше надходять повідомлення про випадки насильства над жінками, дівчатами та юнаками. У зв’язку з цією ситуацією Марія Єфросиніна закликає постраждалих не боятися і повідомляти про кожен випадок.

«Нехай люди повідомляють про такі випадки, нехай говорять про зґвалтування та знущання. Насправді, я навіть не можу назвати ці випадки зґвалтуванням. На жаль, це щось нелюдське, що буває і з жінками, і з дівчатками, і з маленькими хлопчиками», — сказала Єфросиніна. За її словами, дії російських військових є особливо жорстокими.

За словами українських прокурорів, російські кати залякують потерпілих, що згодом ускладнює розслідування. Наразі, в Гостомелі розкрито 10 зґвалтувань українок, у Херсоні — 11.

Представники прокуратури пояснюють, що в багатьох випадках зловмисники протягом кількох днів знущалися над жінками, які потім були вбиті. На думку незалежних коментаторів, російські військові використовують зґвалтування як елемент тортур і залякування місцевої громади.

Скриншот ФБ

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також