Хакерська атака в Україні: Укрпошта, Приватбанк, Ощадбанк, Нова пошта та деякі інші компанії тимчасово не працюють

36214-1_large
36214-1_large

Невідомий комп'ютерний вірус-вимагач, схожий на WannaCry атакував українські банки.  Про це повідомляє Громадське

За даними Громадського, під хакерську атаку потрапили «Укрпошта», державний «Приватбанк» та «Ощадбанк».

Операторка служби «Приватбанку» повідомила про те, що наразі усі грошові операції виконуються в звичайному режимі. Комп'ютери співробітників також працюють.

Як повідомив Громадському в.о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський, наразі підприємство працює зі Службою безпеки, аби мінімізувати наслідки атаки.

«Все що можна робити в паперовому варіанті також робимо. Ну і вживаємо план заходів які розробили спільно з Міністерством та СБУ за часи останньої хакерської атаки. Про прогнози говорити поки що зарано. Треба мінімізувати наслідки якомога швидше», — сказав він.

«У результаті таких кібератак ці банки мають складності з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій»,  - йдеться у повідомленні НБУ. 

Також хакерській атаці піддалися системи «Київенерго». Як повідомляє «Інтерфакс», «проблеми відчуло і «Укренерго»».

«Ми зазнали хакерської атаки. Дві години тому змушені були вимкнути всі комп'ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки», — сказали у прес-службі.

Зазначимо, що «Київенерго» експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Також не працює сайт компанії ДТЕК. 

Кібератаці піддалися і недержавні організації. Зокрема, вірус атакував компанію «Нова пошта», не працюють сайти ряду ЗМІ. 

За даними Громадського, атакований сайт «Укрзалізниці». 

varta1.com.ua: Новини