Харків’янину, який кинув гранати в авто поліції «світить» довічне: відео затримання (ВІДЕО, ФОТО)

Щастя, що ніхто не постраждав

Чоловіку, який кинув дві гранати в поліцію та авто загрожує довічне позбавлення волі. Про це повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 4 вересня, близько 14:00 год., до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Білогорській, у Львові, чоловік поводиться агресивно, чіпляється до перехожих, погрожує їм гранатою.

«За вказаною адресою прибули співробітники Управління патрульної поліції у Львівській області. На місці події вони виявили чоловіка, який поводився неадекватно, погрожував застосувати зброю, на зауваження правоохоронців не реагував. Натомість зловмисник кинув одну гранату у бік правоохоронців, а другу — у салон службового автомобіля, після чого сховався у будинок», — йдеться у повідомленні. 

На щастя, внаслідок вибуху гранат ніхто не постраждав.

На місце негайно прибула слідчо-оперативна група та інші співробітники відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції № 2, а також спеціалісти-вибухотехніки поліції Львівщини. Правоохоронці встановили особу зловмисника, 24-річного мешканця міста Харків, а також його 29-річного брата, який переховувався у будинку.

На місці події працювали слідчі, вирішується питання про затримання братів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — довічне позбавлення волі», — додали в поліції.

Пізніше оприлюднили відео з місця події, затримання чоловіка та відео з місця роботи правоохоронців.

Раніше повідомлялося, що чоловік був під дією наркотиків.

Нагадаємо, у Львові в автомобіль поліції чоловік кинув гранату.

Згодом, з’явилися фото та перші подробиці з місця події.

Пізніше у патрульній поліції прокоментували інцидент.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена