Харківські митники перешкодили вивезенню старовинної ікони (фото)

Goptovka
Goptovka




Напередодні, у пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники, спільно зі співробітниками Управління СБУ в Харківській області, виявили старовинну ікону. У ході митного контролю громадянин України, який прямував до Росії пішою ходою, заявив про відсутність предметів заборонених або обмежених до переміщення. Але під час подальшого огляду у сумці, серед його особистих речей, було виявлено приховану від митного контролю ікону з ознаками старовини. 

Відносно правопорушника складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. З метою встановлення ознак старовини та віднесення ікони до культурно-історичних цінностей буде проведено експертизу.

Нагадуємо, що товари з ознаками старовини та культурної цінності є обмеженими для переміщення через митний кордон України відповідно до Закону України від 21 вересня 1999 року № 1068 та наказу Міністерства культури України від 22.04.2002 р. № 258 та підлягають обов’язковому декларуванню при переміщенні через митний кордон України.





varta1.com.ua: Новини