Херсонський активіст повідомив два варіанти деокупації міста

Деокупувати можна швидко

Звільнити Херсон від російських окупантів можна навіть швидше, ніж прогнозував голова ГУР Кирило Буданов. Про це повідомив херсонський активіст Володимир Молчанов.

Для деокупації Херсона, можна:

  • «перерізати» переправи через греблю;

Для цього треба підняти рівень води в Дніпрі вище того, який є зараз, приблизно на рівень весняних паводків.

«Достатньо буде одного метра підняття води для того, щоб перевезення окупантів суттєво ускладнилися або стали зовсім неможливими. І треба знищити можливість переправлятися транспортом через греблю Каховської ГЕС», — пояснив Молчанов.

  • знищити міст в Олешках, який веде до Антонівського мосту та переправ через Дніпро;

«Олешківській міст набагато коротший і росіянам, щоб його замінити, треба буде зробити щонайменше дві переправи. Є ще багато об’єктів, які треба знищувати», — сказав Молчанов.

Цей варіант є можливим, адже вода та повітря буде холодним, тож окупантам буде складніше робити перевезення через вогневий вплив ЗСУ.

«Тоді вони за браком снарядів, пального та навіть їжі будуть змушені відступати, не зважаючи на можливу артилерійську підтримку з лівого берега… Окупанти вже окопуються вздовж берегів, і якщо підніметься рівень води, то ці окопи будуть підтоплені і сидіти по коліна у воді в холод росіяни не будуть», — пояснив Молчанов.

Раніше, Зеленський відповів, чи справді окупанти тікають з Херсона.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт