Хід конем: Байден готовий відправити Україні танки Abrams, щоб вплинути на Шольца

США можуть передати Україні перші танки Abrams уже цього тижня

Фото: ілюстративне

Президент США Джо Байден готовий оголосити про передачу Україні значної кількості американських танків M1 Abrams вже цього тижня.

 Про це сьогодні, 24 січня повідомили видання The Wall Street Journal та Sky News Arabian із посиланням на високопоставлених співрозмовників у Пентагоні.

За словами чиновників, передача Abrams стане частиною домовленості з Німеччиною, згідно з якою Берлін погодиться відправити Україні німецькі танки Leopard 2, а також схвалить постачання цих танків Польщею та іншими країнами.

За даними WSJ, угода усуне розбіжності між США та європейськими союзниками щодо надання танків Україні на вирішальному етапі війни.

Зазначається, що позиція США щодо постачання танків змінилася після розмови Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца, під час якої президент погодився розглянути постачання американських танків.

Канал Sky News Arabia із посиланням на неназваного чиновника Пентагону також повідомив, що США готові відправити Україні близько 10 танків M1 Abrams, щоб вплинути на рішення Німеччини передати Leopard 2.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова