Голова СБУ Василь Малюк прокоментував деталі справи МСЕК: підозри отримали 64 чиновники

Спецслужба викрила та припинила діяльність восьми організованих злочинних угруповань, до складу яких входили представники МСЕК у різних регіонах України

За матеріалами Служби безпеки України скасовано майже 4 тис. висновків про інвалідність, підозри отримали 64 чиновники МСЕК. Про це повідомляє СБУ з посиланням на главу Служби Василя Малюка.

За інформацією, з ініціативи української спецслужби скасовано 4 106 висновків про інвалідність. Також СБУ викрила та припинила діяльність 8-ми організованих злочинних угруповань, до яких входили представники МСЕК у різних регіонах України. Зокрема, у Харківській області нейтралізовано групу з 13 членів обласної МСЕК, у Рівненській області викрито 29 представників місцевих МСЕК і лікарсько-консультативних комісій, а у Миколаєві викрито голову обласної МСЕК, у якої виявлено понад $450 тис., колекцію золотих виробів і три незадекларовані квартири в Одесі. На Закарпатті викрито голову обласної МСЕК і трьох її спільників, які за різні суми хабарів оформляли ухилянтам інвалідність для зняття з військового обліку.

Так, у 2024 році за матеріалами СБУ 64 посадовця МСЕК отримали підозри у вчиненні злочинів, а ще 9 осіб уже засуджено.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також