Хлопчик з Львівщини встановив рекорд України (фото)

1625478706-4077
1625478706-4077

6-річний хлопчик з міста Стрий Марко Данчевський, що на Львівщині, встановив рекорд України в номінації «Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять за контуром на карті».


Про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова у «Facebook».


«Хлопчик продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн за контуром на карті за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки!», — йдеться у повідомленні.


Досягнення Марка внесено до Національного реєстру рекордів України у категорії «Діти».


Захоплення географією у хлопчика розпочалось кілька років тому із робочого кабінету його дідуся Романа Кухара, який працює директором Стрийської загальноосвітньої школи № 10. Найбільше хлопчика зацікавила велика географічна карта світу, яка розташована на стіні у кабінеті.


Про подробиці захоплення хлопчика географією розповіла його мама Ірина Данчевська.


«Наш дідусь — вчитель географії. І коли Марко пішов в дитсадок у три рочки, так склалося, що іноді його раніше доводилося забирати, і він кілька годин сидів у дідуся в кабінеті. На столі був ноутбук з доступом до Інтернету, але малого тоді зацікавила лише карта. Помітивши зацікавленість онука у географії, Роман Петрович почав йому розповідати цікаві історії про різні країни, ріки, озера, гори, міста, показувати прапори і т. д. Він, окрім країн на карті світу, в три роки вже знав державні прапори всіх країни. Тепер може розповісти ще й багато історій розвитку цих держав. І це попри те, що говорити він почав пізно, в чотири рочки. Тобто, вивчив географію раніше, ніж почав говорити», — зазначила Данчевська.


varta1.com.ua: Новини