Голова Укренерго: Україна зможе купувати більше електроенергії в ЄС

Наступного тижня ENTSO-E може ухвалити рішення про збільшення потужності міждержавного перетину для імпорту електроенергії в Україну

Вже наступного тижня мережа системних операторів континентальної Європи ENTSO-E може ухвалити рішення про збільшення потужності міждержавного перетину для імпорту електроенергії в Україну. Про це повідомляє в. о. голови правління НЕК "Укренерго" Олексій Брехт.

За інформацією Energy Day-2024 від Європейської Бізнес Асоціації, вже завершуються остаточні погодження та розрахунки, і наступного тижня Україна зможе збільшити потужності імпорту електроенергії з ЄС до максимально можливої технічної позначки 2,2 ГВт, наразі позначка становить 1,7 ГВт. Брехт також зазначив, що позиція європейських колег полягає в тому, щоб після ухвалення цього рішення продовжити роботи з подальшого нарощування відповідної спроможності.

Нагадаємо, у вересні 2024 року Україна скоротила імпорт електроенергії на 7,5% у порівнянні з серпнем – до 438 тис. МВт-год. Головним постачальником стала Угорщина.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також