Громада у скорботі: Львівщина зустріне Героя "на щиті" Ігоря Мірку

Воїн помер у лікарні внаслідок отриманих травм

Львівщина втратила ще одного свого Героя - Мірку Ігоря Івановича. Про це повідомила Яворівська міська рада.

Кортеж з тілом загиблого захисника Мірки Ігоря прямує до рідного Яворова.

Зустріч відбудеться біля будинку Героя (Маковея, 57, поворот біля магазину "Прем'єр") орієнтовно о 13:00 годині. Звідти вирушимо пішою ходою до церкви Юри через кільце на перетині вулиць Святоюрська-В.Передмістя, далі по вул. Святоюрська.

Давайте разом зустрінемо, помолимося і вшануємо його пам'ять.

Парастас відбудеться сьогодні, 23 вересня, у Храмі Св.влкмч. Юрія Переможця о 19:00.

Чин похорону відбудеться завтра у Храмі об 11:00.

Біографія Героя

Ігор Іванович родом із села Семирівка, але згодом сімʼя переїхала і оселилася в місті Яворів. Середню освіту здобув тут, у тодішній гімназії імені Осипа Маковея, а спеціальність електромеханіка - у Погребищенському вищому професійному ліцеї.

Та по фаху Ігор не працював, бо знайшов своє покликання у теслярстві. Аби забезпечити собі та родині світле майбутнє, поїхав працювати закордон, будувати модульні будинки. Згодом повернувся до рідної Батьківщини, зустрів свою майбутню дружину і переїхав до Києва. В столиці став трудитися на посаді директора компанії «Sckandi», яка виготовляла модульні будинки. Усі свої знання та отриманий досвід закордоном скерував в роботу.

Відповідальний, працьовитий, чуйний та добрий чоловік. Коли почалася велика війна, Ігор не стояв осторонь. Усі зусилля спрямував на волонтерську діяльність, аби допомагати захисникам. За це згодом отримав відзнаку від 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У травні цього року вступив до лав Збройних Сил України в складі 33 окремої механізованої бригади. Захищав українські кордони на території Донецької області.

1 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання отримав важкі поранення. 13 вересня помер у лікарні внаслідок отриманих травм.

Раніше повідомляли: на Донеччині загинув підполковник зі Львівщини

Висловлюємо щирі співчуття матері, сестрі, дружині, дітям, родині, друзям, знайомим та побратимам Ігоря.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі