Хто, куди і навіщо: Стефанчук надав статистику закордонних поїздок народних депутатів

Хто очолив рейтинг поїздок

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук надав повну статистику закордонних поїздок народних обранців, на тлі скарг нардепів щодо скасування їхніх закордонних поїздок. Як інформує УНН, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у відповідь на скарги народних депутатів навів статистику, як і скільки часу вони перебували за кордоном

Руслан Стефанчук повідомив, що від моменту повномасштабного вторгнення фракція «Слуга народу», яка складає 235 народних депутатів (52,22% від складу Парламенту), отримала погодження 53,24% відряджень від загальної кількості відряджень, що становить 4,23 відрядження на одного народного депутата.

Фракція «Європейська солідарність» водночас, яка постійно скаржиться на начебто «політичні переслідування» та складає 27 народних депутатів (6% від складу Парламенту) отримала погодження 9,74% від загальної кількості відряджень, що становить 6,7 відрядження на одного депутата.

Стефанчук назвав лідерів відряджень

За даними Стефанчука, нардеп від фракції «Європейська солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе була направлена у 31 відрядження за межі України, у яких із 648 днів повномасштабної війни пробула у закордонних відрядженнях 172 дні.

«У «внутрішньому рейтингу» за кількістю відряджень вона посідає почесне третє місце серед усіх народних депутатів» - написав Стефанчук.

Також Стефанчук навів статистику відряджень за кордон інших народних депутатів від «Європейської солідарності»:

  •  Ірина Геращенко перебувала у відрядженнях 19 раз,
  • Артур Герасимов - 18 раз,
  • Марія Іонова - 18 раз,
  • Олексій Гончаренко - 17 раз.

За його словами, він перебуває на 30 місці у «рейтингу», але не оприлюднив дані жодної іншої фракції.

Народний депутат від партії «Європейська Солідарність», п'ятий президент України Петро Порошенко заявив у п'ятницю, що його вкотре не випустили за кордон у відрядження.

Пізніше стало відомо, що його відрядження за кордон скасоване Верховною Радою.

В СБУ повідомили, що рф планувала використати в своїх ІПСО проти України зустріч п’ятого президента України Петра Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. В Угорщині водночас спростували інформацію про це.

Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена