Хворі на коронавірус, спровокований штамом «Дельта» мешканці Львівщини, покинули лікарняні палати

karantyn11
karantyn11

Мешканці Львівщини, у яких діагностували коронавірус, спровокований штамом «Дельта» виписані на амбулаторне лікування. Про це на сьогоднішньому брифінгу щодо епідситуації в області розповів Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«Ще три зразки позитивних ПЛР-тестів мешканців Львівської області з підозрою на наявність «Дельти» перебувають на дослідженні у Центрі громадського здоров’я міста Києва. Це люди, які приїхали з Росії та Великої Британії, де фіксують найбільше випадків захворювання з новим штамом», — додав Орест Чемерис.


Також Орест Чемерис зазначив, що на Львівщині активно триває вакцинальна кампанія. Щеплення отримали майже 340 тисяч осіб, з них 124 303 — другу дозу.


«Нагадую, що ви можете прийти до центрів вакцинації для отримання щеплення або звернутися до сімейного лікаря та вакцинуватися у пунктах щеплення. Адже ми маємо бути максимально готовими до зростання захворюваності, яке прогнозується на початок осені», — розповів очільник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.Додамо, як повідомляв раніше Головний санітарний лікар України Ігор Кузін, в Україні зафіксували 17 випадків зараження штамом «Дельта», зокрема,  7 випадків виявили у Закарпатській області, 7 — м. Київ, 3 — Львівська область.

varta1.com.ua: Новини