Хворих до «швидкої» везли санчатами через невідповідні дороги

На щастя обох пацієнтів вдалося врятувати і допомогти.

Фото 103 Закарпаття

На Свалявщині, що у Закарпатській області, медики «швидкої допомоги» вже вкотре доставляли пацієнтів до санітарного автомобіля дитячими санчатами. Про це повідомили на сторінці «103 Закарпаття»

Таким незвичним способом людей доправляли через нерозчищені дороги, бо автівки не могли дістатися до місця проживання хворих.

Перший випадок стався у суботу, о 12:00 год. У селі Стройне, Свалявського району — 75-річна жінка втратила свідомість.

Як з’ясувалося, цю пацієнтку медики «швидкої» добре знають — жінка має хронічні захворювання, часто викликає «екстренку». Цього разу — гостювала у онуки і їй стало зле. Щоб дістатися до будинку, який знаходився наверху пагорба (вул. Плеша), медикам довелось понад 2 км йти пішки у гору сніговими заметами. Понад півгодини, з медичним вантажем — ношами та валізами, лікарка та фельдшерка йшли бездоріжжям щоб врятувати життя пацієнтки.

У жінки була гіпоглікемічна кома, лікарі встигли її врятувати.

Після проведення всіх необхідних медичних маніпуляцій пацієнтка почала приходити до свідомості, її стан стабілізувався і покращився. Було прийнято рішення — транспортувати до автомобіля. Жінку зафіксували на ношах, поклали на санчата і повезли до «швидкої».

Другий випадок стався цього ж дня, о 13:40 год, в селі Яківське, Свалявського району.

47-річний чоловік травмував руку, через сильний біль були проблеми з пересуванням.

Через замети на дорогах автівка «швидкої» не спромоглася доїхати до хворого... До пацієнта бригада продиралася пішки через засніжену лісову хащу. У чоловіка виявився складний перелом зі зміщенням. Пацієнта було знеболено, зафіксовано пневмошиною травмовану кінцівку та санчатами транспортовано до «швидкої». Медики доправили хворого до Свалявської лікарні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також