Як росія використає передані Іраном балістичні ракети: пояснення аналітиків ISW

Понад 200 балістичних ракет Fateh-360

Іран передав російській федерації понад 200 балістичних ракет Fateh-360, які кремль, ймовірно, використає для ударів по українській інфраструктурі. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики нагадали, що 6 вересня у The Times вийшла стаття, в якій вказувалось, що ракети були поставлені через нерозкритий порт у Каспійському морі.

В свою чергу офіційні особи зі Сполучених Штатів та Європи підтвердили інформацію про те, що Іран почав постачати росії балістичні ракети малої дальності (якою і є Fateh-360).

Експерти ISW припускають, що, ймовірно, росія буде використовувати дану зброю для ударів по енергетиці в осінньо-зимовий період.

У свою чергу Іран відкинув звинувачення у поставках своїх балістичних ракет до росії. Відповідну заяву іранської місії при ООН розповсюдило іранське агентство IRNA.

"Позиція Ірану щодо українського конфлікту залишається незмінною. Іран вважає надання військової допомоги сторонам конфлікту, що призводить до збільшення людських жертв, руйнування інфраструктури та відходу від переговорів про припинення вогню, нелюдським", – йдеться у заяві.

Іранська місія також закликала припинити передачу зброї будь-якій із воюючих сторін.

Читайте також: Іран передав росії балістичні ракети

"Іран не тільки сам утримується від таких дій, але й закликає інші країни припинити постачання зброї сторонам, залученим у конфлікт", – наголосили іранські дипломати.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі