«Є люди, які шукатимуть усіх їх»: Зеленський заявив, що наполягатиме на трибуналі для окупантів, але він довгий

Трибунал над російськими окупантами може тривати довго і терпіння у людей не вистачить

Фото:інформативне

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава наполягатиме на міжнародному трибуналі над російськими воєнними злочинцями, проте є українців, які шукатимуть окупантів самотужки.

Трибунал над російськими окупантами може тривати довго і терпіння у людей не вистачить.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю польським ЗМІ.

«Ми знаємо, що трибунал довгий, але ми точно знаємо історію фашизму, нацизму, знаємо історію Ізраїлю та Югославії. Ми знаємо, що ці кроки довгі, і терпіння у людей не вистачить. А іноді так буває, що й життя сімей не вистачає… Ми наполягатимемо на міжнародному трибуналі. Будуть люди — будуть вироки. Це питання часу», — розповів глава держави.

Він додав, що після всіх скоєних російськими окупантами воєнних злочинів, з’явилося чимало українців, які самотужки шукатимуть винуватців для «помсти, справедливої помсти».

«Я знаю, що в нашому суспільстві є люди, які шукатимуть усіх їх. Я знаю. І тут нічого не зробиш. І це ніяка не погроза. Я вам це говорю відверто, як батько, як чоловік. Я знаю, що у нас в Україні таких людей дуже багато. Як наші люди боролися — вони вже довели, що їх багато. Тому хтось чекатиме міжнародного суду, а хтось чекатиме, як то кажуть, ночі», — розповів Зеленський.

Водночас, він висловив переконання, що має бути історична справедливість — судовий вирок винуватцям, адже «одне вбивство чи одна помста — вони все одно забудуться».  

«Бо історично цього ніхто не пробачить, у книгах це має залишитися. Це має передаватися поколінням, щоб такі речі не повторювалися. Тому що це має бути образливим для народу та держави, які брали у цьому участь. Навіть для наступних поколінь. Як і з Німеччиною. Вони це відчувають. Сучасні німці, звичайно, — ні до чого, ми це розуміємо, але вони все одно відчувають, що мають відношення до цієї історичної відповідальності. Це важливо», — зазначив президент.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також