«Є прогрес»: речник оборони Таврійського напрямку повідомив про просування ЗСУ

Хороші новини

Речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявляє, що ЗСУ  просуваються у напрямкунаселених пунктів -  Новопрокопівки, Малої Токмачки та Очеретуватого. Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо прогресу Збройних сил України на Таврійському напрямку, пише Уніан

Олександр  Штупун зауважив, що попри важкі бойові умови українські війська просувалися в районах Урожайного, Роботиного та мали успіхи на Мелітопольському і Бердянському напрямках, біля Старомайорського.

"І на цей час наші війська просуваються у напрямку Новопрокопівки - це біля Роботиного, та в напрямках Мала Токмачка, Очеретувате", - повідомив він.

На запитання журналістів, на яких ділянках фронту у зоні їхньої відповідальності тривають найактивніші бойові дії, Штупун зазначив, що ворог намагається тиснути на ЗСУ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, але у нього нічого не виходить.

Крім того, окупанти намагаються «латати свої дірки» біля Роботиного.

Штупун також повідомив, що минулої доби ЗСУ захопили в полон 17 російських загарбників. «Певні структури з ними працюють… Я думаю, вони розкажуть багато цікавого нам», - сказав він.

На запитання щодо перекидання загарбниками додаткових ресурсів на Таврійський напрямок, Штупун розповів, що ворог дещо посилив авіаційну складову, що зросла кількість авіаційних ударів. «Але це свідчить тільки про те, що інші вогневі засоби вже не можуть утримати поступ наших військ», - зауважив речник.

Він також вказав, що окупанти на півдні на добу втрачають близько 100 осіб, і це не враховуючи поранених та полонених.

«Минулої доби 305 осіб вони втратили загалом. Тобто з пораненими та безповоротними», - сказав Штупун.

Також минулої доби Сили оборони Таврійського напрямку знищили 32 одиниці ворожої техніки. Йдеться про два танки, вісім бойових броньованих машин, п’ять артилерійських систем, дві реактивні системи залпового вогню, чотири безпілотники, 10 автомобілів та 11 складів з боєприпасами.

Читайте також: ЗСУ наближаються до чергової лінії оборони ворога: висновки аналітиків

Додамо, раніше Інститут вивчення війни (ISW) зауважив, що 25 серпня Збройні сили України продовжили контрнаступальні операції біля н. п. Роботине на заході Запорізької області та просунулися вперед.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена