Є загроза наступу з білорусі — ЗСУ

РФ нарощує сили в цьому напрямку

Ілюстрація: Getty Images

Загроза наступу з білорусі була, є і буде, бо територію білорусі росія використовувала з перших днів повномасштабної агресії та завдавала ударів звідти. Останнім часом помітно, що РФ нарощує сили в цьому напрямку.

Про це повідомляє «РБК-Україна», з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната.

За його словами, ЗСУ постійно спостерігають переміщення військ, перевезення боєкомплектів як ракет і «Іскандер», так і інших.

«Це відбувається не сьогодні й не вчора. Це відбувається завжди. Якщо прилітає Іл-76 на один з аеродромів білорусі, зрозуміло, що він перевозить озброєння. Є певні дані розвідки, і в відкритих джерелах є інформація, що противник нарощує свої сили на білоруській території. Це зокрема іде і політична складова — погрожувати Заходу на західних кордонах цієї держави. А також погрожувати Україні», — каже він.

Ігнат не став приховувати, що є певна загроза наступу з білорусі, вона була завжди.

«Територію білорусі росія використовувала з перших днів повномасштабної агресії та завдавала ударів звідти. Тому треба безумовно готуватися, є у нас різна інформація від ГУР та інші служби мають деяку інформацію щодо цих переміщень. У нас скоро велике свято — День незалежності, зрозуміло, що противник завжди використовує такі дати для «вітань», ми мусимо бути готові до цього», — додав речник.

Як повідомлялося, Жданов назвав дати, коли росія завдасть масованих ударів по Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ксенія Бурченко

Читайте також