Є загроза застосування противником ракетного озброєння з Чорного та Азовського морів

Корабельні угруповання противника проводять розвідку

Фото: chas

Розпочалася сорок восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки, вогневої підтримки сухопутних підрозділів. Зберігається загроза застосування противником ракетного озброєння.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативній інформації, станом на 06:00 год 12.04.2022, щодо російського вторгнення.

Як зазначається, ворог намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях російської федерації, а також перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми, що знаходяться у безпосередній близькості до східних кордонів України.

Російські окупанти, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові. Так, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської області окупанти використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. Відзначено випадки ведення ворогом бойових дій в цивільному одязі.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено сім повітряних цілей: один літак, два вертольоти та чотири безпілотних літальних апарати.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також