ЄС закрив кордон для вантажівок із росії та білорусі

Від сьогодні вантажівки вже не заїдуть у ЄС

У рішенні ЄС, опублікованому в офіційному журналі, сказано, що ЄС відповідно до ведених санкцій забороняє ввезення та транзит вантажів автотранспортом з РБ та РФ на територію Європейського Союзу. Про це пише «MotolkoHelp».

Фури, які збиралися в’їхати до ЄС із РБ/РФ, від сьогодні вже не зможуть цього зробити.

А починаючи з 16 квітня вводиться повна заборона на перетин фурами РБ/РФ кордону ЄС, до цього дня фури РБ, які вже знаходяться на території ЄС, можуть повернутися до Білорусі.

А також вантажні фури РБ, які потребують транзитного проїзду через ЄС, щоб повернутися до Білорусі, можуть в’їхати до ЄС.

Заборона не поширюється на фури з поштою.

Також, компетентні органи держави-члена ЄС можуть дозволити перевезення вантажів з РБ, якщо це перевезення необхідне для:

— купівлі, імпорту або транзиту в ЄС, природного газу та нафти, у тому числі нафтопродуктів, а також титанової, алюмінієвої, мідної, нікелевої, паладієвої та залізної руди;

— покупки, імпорту або транзиту в ЄС фармацевтичних, медичних, сільськогосподарських та харчових продуктів, включаючи пшеницю та добрива;

— гуманітарних цілей;

— дип- та консульських представництв ЄС та держав ЄС у Білорусі, у тому числі делегацій, посольств та місій, або міжнародних організацій у Білорусі, які користуються імунітетами відповідно до міжнародного права.

Також, кожна держава ЄС має інформувати інші країни ЄС та Комісію про будь-яке рішення щодо дозволу на в’їзд фур з РБ/РФ впродовж двох тижнів з моменту дозволу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також