Ігнат пояснив, чому вночі збили 18 із 24 російських ракет

Це значна кількість збитих ракет

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів деталі ранкову ракетну атаку Росії по містах України. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Українська протиповітряна оборона збила всі 8 «шахедів» і 18 із 24 крилатих ракет, які Росія запускала з літаків Ту-95.

Цієї ноч була велика кількість балістичних ракет, це і «Кинджали», й Х-22, також шість «Іскандерів» і ракети С-300 й С-400.

«Це все ракети, які летять балістичною траєкторією. Треба розуміти, що такі цілі можна збивати лише засобами, які можуть це робити. Це зокрема такі системи як Patriot. Сьогодні дехто сказав, що невеликий був відсоток збиття. Відсоток збиття залишається таким, як і був. Велика кількість збитих Х-101. Так, хотілося б більше, але враховуючи таку кількість засобів повітряного нападу, яку ворог запускає по Україні, це значна кількість», - сказав Ігнат.

Українським військовим поки не вдавалося збивати балістичні ракети Х-22, які можна запускати зі 100-200 км від лінії зіткнення з літаків — з областей РФ. Це ракета, яка летить зі швидкістю 4000 км/год, а опускається вже ближче до цілі.

«Щоби збити такі ракети, потрібно, щоб вони були в потрібний час у потрібному місці й щоб у нас там були потрібні засоби», — додав Ігнат.

До того ж в актив російських засобів, які не досягли своїх цілей, можна записати ті, які не долетіли — наприклад, упали в полі чи підірвалися в повітрі. Але Сили оборони України не деталізують, де саме таке стається, щоб не інформувати російську армію.

Читайте також: влада повідомила попередні наслідки атаки по Хмельниччині

Ігнат додав, що потужність атак меншає: 29 грудня РФ випустила 158 повітряних засобів, 2 січня — 134, 8 січня — 59.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт