Ігнат пояснив, як російська ракета опинилася в повітряному просторі білорусі

Повітряний простір Білорусі Росія активно використовує з початку повномасштабного вторгнення

Під час атаки Росії по Україні 5 серпня ракети Кинджал, що перетнули повітряний простір Білорусі, було випущено з російського Тамбова. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

 «Вона була запущена з літака МіГ-31К з району Тамбова. А як вона за маршрутом летить, ви ж розумієте, перехрестя держав - Росія, Білорусь, Україна. Вона зачіпає повітряний простір Білорусі. Жодних проблем немає для росіян у цьому», - сказав він.
 
Речник закликав не маніпулювати інформацією про те, що «летять ракети з Білорусі тощо».

«Якщо ракета летить і зачіпає повітряний простір Білорусі, відповідно з’являється там десь над Білоруссю і летить в напрямку Хмельницької області, відповідно черговий напише «летить «Кинджал» з напрямку Білорусі». От і все, і не треба маніпулювати в заголовках, що летять ракети з Білорусі. Наші ЗМІ це все підхоплюють як належне, тому що щось нове з’являється в новинах. Ні. Повітряний простір Білорусі Росія активно використовує з початку повномасштабного вторгнення. Там є їхні війська, літаки, «вагнерівці», тому нічого нового», – сказав він.

Читайте також: Ігнат назвав цілі атаки росіян по заходу України

Ігнат наголосив, що найважче українським ППО збивати саме «Кинджали».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт