Ігнорував повістку: мешканцю Прикарпаття загрожує п’ять років в’язниці

Чоловік не з’явився на призовну дільницю для мобілізації до ЗСУ

В Україні фіксують випадки, коли чоловіки призовного віку ігнорують повістки, виданими працівниками військових комісаріатів. Про це повідомили у прокуратурі Івано-Франківської області.

Зокрема, на Прикарпатті, в Івано-Франківській області, Надвірнянська окружна прокуратура повідомила про підозру 43-річному мешканцеві за ухилення від призову на військову службу під час загальної мобілізації.

Мешканець Надвірної отримав повістку. Однак не з’явився на призовну дільницю для мобілізації до ЗСУ. Зазначається, що військовозобов’язаний був попереджений про притягнення до відповідальності за неявку.

«Згідно ст. 336 КК України за ухилення від призову за мобілізацією — передбачено покарання у виді позбавлення волі на термін від двох до п’яти років», — йдеться у повідомленні.

За ухилення від призову за мобілізацією передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через повномасштабну війну з російською федерацією в Україні триває загальна мобілізація населення. Зараз чоловікам призовного віку (від 18 до 60 років) вручають повістки. Однак є громадяни, які ухиляються від служби у лавах ЗСУ. Про те, чи можуть такі люди отримати повістку повторно йдеться в матеріалі.

 

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена