Ігор Мазепа гучно висловив свою позицію після звільнення під заставу

Пригрозив і подякував

ФОТО: Ігор Мазепа

Власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа висловив свою позицію після виходу з-під варти під заставу у 21 мільйон гривень. Він відкинув звинувачення на свою адресу і висловив подяку президенту Володимиру Зеленському за ухвалені рішення щодо тиску на бізнес. Про це бізнесмен написав на своїй сторінці у Facebook. 

 “Відкидаю всі звинувачення, які намагаються пред'явити мені люди з радянським менталітетом, які тимчасово обіймають посади в наших правоохоронних органах”, — заявив Мазепа.

Він зазначив, що не повністю задоволений рішенням Апеляційного суду, але висловив подяку суддям за можливість “продовжити боротьбу за справедливість у нормальних умовах, що гарантує принцип змагальності судового процесу”.

Мазепа також висловив подяку бізнесу та громадськості за підтримку, але обурився діями представників Держбюро розслідувань та Офісу генерального прокурора. Він звинуватив їх у відновленні практик тиску і рекету, характерних для 90-х років минулого століття.

Що відомо про затримання бізнесмена Ігоря Мазепи

18 січня, працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції на Львівщині під час спроби виїзду за кордон затримали бізнесмена Ігоря Мазепу.

У ДБР повідомили, що чоловік є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Затримання відбувалось на підставі статті 208 КПК України.

У Concorde Capital повідомили, що правоохоронці вимагатимуть для Мазепи обрання запобіжного заходу з можливістю внесення 700 млн грн застави.

Сам Ігор Мазепа заявив, що не розуміє суті звинувачень ДБР проти нього — “нікому ніяких державних ділянок не виділяв”.

Зокрема, вночі 22 січня згорів заміський будинок підприємця в селі Картовецьке Чернігівської області. 

У Мережі з'явилося відео пожежі.

 Як пишуть ЗМІ, будинок був обладнаний системами спостереження, причини пожежі встановлюються. За попередніми даними, постраждалих немає.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також