Іконописець Лев Скоп подарував ікону учням та педагогам, які постійно допомагають воїнам

Screenshot-2
Screenshot-2

Вчора, 1 червня, Лев Скоп подарував ікону з Матінкою Божої та маленьким Ісусом Вищому професійному училищу № 19 м. Дрогобича. Про це повідомили Лев Скоп та ВПУ № 19 м. Дрогобича у соцмережі «Facebook».

Ікона, яку намалював Левко Скоп — український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, учасник Євромайдану, поет, музикант, учасник творчого об’єднання «Кактус», провідний працівник музею «Дрогобиччина»; багаторічний дослідник дрогобицької дерев’яної церкви Св. Юра, волонтер, була подарована Вищому професійному училищу № 19 м. Дрогобич.

«Освітній заклад упродовж усієї тривалості українсько-російської війни підтримує ВОЇНІВ СВІТЛА, наших захисників! Приємно чути подяку від тих, хто стоїть на воротах миру і світла! Дякуємо гостям заходу: Левкові Скопу, отцеві Василю Полянку, Тарасу Лужецькому, Галині Коцюбі, Богдані Огродник. Освітній заклад не словом, а ділом, підтримує наших військових», — повідомили у спільноті училища.

Директор ВПУ № 19 Володимир Маринкевич запевнив, що учні та педагоги завжди готові допомагати воїнам:

«Мені приємно, я думаю, що і вам приємно і нам всім приємно, що відомий художник, відомий волонтер сам особисто намалював і як дяку за ці добрі справи, які ви робите, всі які робите, тому ми з задоволенням приймаємо і я від вашого імені, хочу запевнити, що ми й надалі готові до співпраці, готові чим можемо допомогти. Всю армію ми не нагодуємо, але те що зробимо — це принесемо сучасне домашнє буття з нашої місцевості туди їм, де проходить війна. Їм буде дуже-дуже приємно».

Заступник директора з навчально-виховної роботи Ольга Мицак уточнила, що учні ніколи не відмовляються робити вареники для воїнів на передову, а кажуть: «Так, такі речі ми маємо робити, бо бодай так ми можемо подякувати тим, хто захищає нас».

«Сьогодні збулася моя дуже давня мрія. Накінець колись давно, певно з два роки тому, мій намальований вобраз з Матінков Божов і маленьким Ісусиком, накінець прийшов до Дрогобицького вищого училища — 19 училище, котре є вже для нас знаковим. Адже з початку війни діти під керівництвом прекрасних наставників зробили безмежну кількість вареників, що ми завезли на передову. Ви би бачили як Воїни ними тішились. Немов на мить побували вдома», — написав у «Facebook» Лев Скоп.

З початку українсько-російської війни учні та педагоги готують вареники, сухі борщі, заправки, консерви, які відправляють бійцям.



Фото: ВПУ № 19 м. Дрогобича

varta1.com.ua: Новини