Ілон Маск відреагував на продаж рф терміналів Starlink

Категорично заперечив

Фото з відкритих джерел

Мільярдер зі США та власник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що термінали Starlink не продавалися російській федерації прямо чи опосередковано. Про це він заявив на своїй сторінці у соцмережі Х (колишня Twitter) у вечері в неділю, 11 лютого.

«У низці неправдивих повідомлень стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlinks не продавалися прямо чи опосередковано в Росію», – йдеться у дописі

Реакція маска з’явилася після інформації Головного управління розвідки Міноборони України, яке підтвердило інформацію про те, що російські військові використовують американські системи супутникового зв’язку Starlink на фронті.

Зазначається, що 83-тя десантно-штурмова бригади рф діють у Донецькій області поблизу Кліщіївки та Андріївки на Бахмутському напрямку.

Читайте також: ГУР підтвердили, що росіяни використовують Starlink

Українські військові раніше повідомили, що рф почала масово використовувати Starlink на фронті. При цьому портал Defense One також підтвердив цю інформацію. Термінали росія закуповує через треті країни. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також