Інспекторка-прикордонниця зі спільниками на Волині переправили через кордон майже 170 ухилянтів

За 3,5 тис. доларів з кожного

ФОТО: ілюстративне

Державне бюро розслідувань на Волині викрили злочинну групу, яка за 3,5 тис. доларів переправляла військовозобов’язаних через кордон до Польщі: до неї була залучена інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині. Разом вони розробили схему за якою переправили за кордон 168 ухилянтів, їм оголосили про підозру. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Організатори пропонували чоловікам в соцмережах незаконно перетнути кордон за розробленою схемою. За 3,5 тис. доларів з особи, з ними домовлялись про зустріч та доправляли до пункту пропуску. Там спільниця зловмисників, інспекторка Держприкордонслужби, незаконно пропускала чоловіків через кордон.

“Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон,” — йдеться у повідомленні ДБР.

Читайте також: ухилянти обмоталися ізотермічною ковдрою, щоб стати непомітними для тепловізора (ВІДЕО)

За такою схемою злочинна група переправила до Польщі 168 ухилянтів. Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон України за попередньою змовою групою осіб, з використанням службового становища. Їй загрожує до 7 років ув’язнення. Наразі зловмисниці обирають запобіжний захід та відстороняють від займаної посади. Також встановлюють причетних осіб до злочину.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк