Інститут вивчення війни пояснив, чому рф погодилася на евакуацію захисників Маріуполя

Одним з пояснень є те що Міноборони Росії поспіхом готує прес-тур

Захисники Маріуполя, які перебували у пастці металургійного заводу «Азовсталь», були евакуйовані Росією, після того, як українські чиновники домовилися про заходи щодо евакуації з Кремлем. Про це повідомив Інститут вивчення війни.

Російські війська почали евакуацію поранених українських військових в окуповані Росією населені пункти Донецької області 16 травня.

Українські чиновники повідомили, що домагатимуться повернення захисників Маріуполя в Україну в рамках обміну полоненими та продовжать вживати відповідних заходів для порятунку всіх українських військовослужбовців з «Азовсталі».

Кремль міг погодитися на умовну евакуація захисників «Азовсталі», щоб прискорити спроможність Росії оголосити Маріуполь повністю під своїм контролем.

Департамент інформації та масових комунікацій Міноборони Росії поспіхом готує прес-тур іноземних журналістів окупованими територіями України з 18 по 21 травня.

Кремль також міг погодитися на таку угоду, щоб забезпечити перемогу, щоб відвернути критику в соціальних мережах щодо невдалого переходу через річку Сіверський Донець у Росії та загального повільного темпу вторгнення.

Кремль може відмовитися від обміну захисників Маріуполя. Деякі депутати Держдуми Росії подають петиції щодо ухвалення законів, які заборонятимуть обмін полоненими для осіб, звинувачених у «нацизмі». Спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що захисники Маріуполя мають бути звинувачені у військових злочинах і не можуть бути обмінені на російських військовополонених. 

Кремль може ігнорувати занепокоєння російської Держдуми або використовувати їх для саботування переговорів з Україною.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також