Інтернет-шахраї викрали у двох жінок 136 тисяч гривень

Обман в інтернеті

В Чернівецькі області жінка зробила заяву в поліцію. Вона розповіла поліцейським, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж фотокамери і перерахувала на рахунок нібито продавця 24 550 гривень передоплати. Після цього зв'язок з продавцем зник.

Жителька Вижницького району стала ще однією жертвою інтернет-аферистів. Жінка розповіла правоохоронцям, що іноземець, з яким вона спілкувалася в одному із месенджерів, під приводом відправлення подарунку заволодів її 111 555 гривнями. Жінка самостійно перерахувала кошти на банківський рахунок шахрая.

Слідчі поліції за даними фактами внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Працівники поліції закликають українців бути пильними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців спілкуючись по телефону, а також за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

- термін дії банківської картки;

- PIN-код;

- слово-пароль;

- cvv2-код.

Читайте також: У суботу Львів попрощається із Героями Андрієм Шутяком та Максимом Ушенком (ФОТО)

Також правоохоронці застерігають не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок почитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки, візьміть за правило «не здійснювати передоплат».

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також