"Інтертелеком" припиняє надавати послуги у західних областях України

picture2_nkrsi-prizvala-in_367983_p0
picture2_nkrsi-prizvala-in_367983_p0

Телеком-оператор «Інтертелеком» повідомив про обмеження у функціонуванні його послуг в ряді областей країни. Про це було оголошено на сайті оператора.

Зміни стосуються Львівської, Волинської, Тернопільської, Рівненської, Донецької, Луганської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей.

«У зв’язку із відмовою від використання частини радіочастотного ресурсу з 01.09.2020 року компанія ТОВ «Інтертелеком» обмежує надання своїх послуг в ряді областей України. Станом на цей день, компанія своєчасно виконала покладені на неї обов’язки щодо проведення радіочастотного рефармінгу, пов’язаного з вивільненням частини свого радіочастотного ресурсу для наступного впровадження стандарту зв’язку E-GSM та запуску проєкту LTE-900 іншими операторами мобільного зв’язку.

Ситуація з карантинними обмеженнями, подальше поширення пандемії COVID-19, а також загальна економічна нестабільність в країні та світі не дозволили реалізувати фінансові домовленості з зацікавленими інвесторами. А також здійснити у встановлені терміни оплату вартості ліцензії на використання технології LTE. Враховуючи обставини, що склалися, оператор зв’язку ТОВ «Інтертелеком» вимушений переглянути свою стратегію розвитку.

Її основними елементами стануть:


  • відмова від частини радіочастотного спектру, що використовується у теперішній час компанією;

  • оптимізація своєї радіо- і транспортної мережі в ряді регіонів;

  • а також впровадження і активний розвиток додаткових інноваційних IT сервісів».

varta1.com.ua: Новини