Інженер Запорізької АЕС попереджає про страшну ядерну катастрофу

Має працювати хоча б один енергоблок

Дії окупантів на Запорізькій АЕС можуть призвести до ядерної катастрофи, оскільки у разі знеструмлення станції охолоджувальна система може вимкнутися. Про це «ВВС» заявив інженер станції.

«Жоден енергоблок не видає потужність «назовні». Може здатися, що це нічого страшного, але є одне «але». Енергоблоку потрібна електрика, щоб працювали насоси, які охолоджують ядерне паливо у реакторі чи у басейні витримки. Це дуже довгий процес. Без цього охолодження буде страшна ядерна катастрофа», — заявив експерт.

 Загалом має працювати хоча б один енергоблок.

«Нам потрібно, щоб хоча б один енергоблок працював на будь-яку енергосистему. По-перше, це дасть нам шанс коли-небудь пустити інші енергоблоки. По-друге, це необхідно задля попередження ядерної катастрофи. Вони це знають. І що вони роблять? Вони ламають високовольтні лінії, що зв’язують ЗАЕС з енергосистемою України. І, водночас, кажуть нам: «Якщо «неонацисти із ЗСУ» зламають вам останню лінію, ми готові представити вам допомогу». В чому полягатиме їх «допомога»? Вони дадуть нам план «з’єднання» ЗАЕС з енергосистемою РФ через лінію ЗАЕС — Мелітополь–Джанкой", — сказав експерт.

Інженер станції також повідомив, що окупанти свідомо намагаються влаштувати «блекаут».

«Якщо ми раптом «сядемо на 0», тобто станеться «блекаут», нам потрібно буде будь-яке живлення зі «сторони», щоби живити насоси для охолодження ядерного палива. Росіяни спеціально влаштовують нам «блекаут», щоб потім нам «допомогти». Саме зараз це дуже близько. Може, завтра, може, післязавтра вони розгатять останню лінію. Таке враження, що вони роблять це, аби ми всі виїхали звідси», — заявив експерт.

Нагадаємо, російські загарбники імітують обстріли ЗАЕС з території Нікополя.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт