Іран, Китай та росія проведуть спільні  військово-морські навчання

Що відомо

Фото ілюстративне

Командувач ВМС Ірану контр-адмірал Шахрам Ірані заявив що сили трьох країн спільно відпрацьовуватимуть вправи під час військово-морських навчань «Пояс морської безпеки» 2024 року. Про це повідомляє іранська урядова газета Tehran Times пише Еспресо

Адмірал Ірані у п'ятницю, 1 грудня, зазначив, що делегати з Пакистану, Бразилії, Оману, Індії, Південної Африки та низки прибережних держав Каспійського моря також запрошені до участі в навчаннях як спостерігачі.

За останні роки Іран, Китай і Росія провели кілька спільних військових навчань.

Їхньою метою було підвищення безпеки міжнародної морської торгівлі, боротьби з піратством і морським тероризмом, обміну інформацією про морські рятувальні операції й операції з надання допомоги, а також обміну оперативним і тактичним досвідом

Зокрема, Ірані заявив, що основна фаза найбільшої морської зони країни буде введена в експлуатацію в портовому місті Джаск на південному сході Ірану під час святкування «Десятиденного світанку» з нагоди 46-ї річниці перемоги Ісламської революції.

Командувач ВМС Ірану заявив, що важкі кораблі будуть розгорнуті в морській зоні до кінця поточного іранського календарного року, який завершується 20 березня 2024 року.

Читайте також: чи домовилася рф про постачання іранських балістичних ракет: відповіли у розвідці

«З огляду на зростання кількості діючих великовантажних кораблів в країні, ми плануємо створити набагато більшу морську зону в Конараку» в південно-східній провінції Систан-Белуджистан", - зазначив командувач.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена