Іран передав росії ударні безпілотники, виготовлені за вкраденою у США технологією – ЗМІ

БПЛА використовувався для нанесення авіаударів під час війни в Сирії

Фото: інформативне

Іран все ж таки передав Росії партію ударних безпілотників «Shahed 129».

Військова допомога відправлена через Каспійське море, а надалі через Астрахань і Волгоград буде доставлена на кордон РФ з Україною.

Така інформація з’явилася у розпорядженні видання «Цензор.нет».

Інші джерела ці дані поки що не підтверджують.

При розробці «Shahed 129» за основу було взято безпілотники «MQ-1 Predator» (США) та «Hermes 450» (Ізраїль). Іранський БПЛА, як стверджували розробники, може перебувати у повітрі до 24 години.

Довжина корпусу «Shahed 129» складає 8 метрів, а розмах крил — 16 метрів. З бойовим навантаженням до 400 км безпілотник може розвивати швидкість до 150 км/год з радіусом польоту до 200 км.

«Shahed 129» може озброюватися протитанковими ракетами «Sadid-1» (копія ізраїльської «Spike-ER») або високоточною бомбою з осколковою бойовою частиною «Sadid-345». Вважається одним із найефективніших дронів на озброєнні Ірану.

БПЛА використовувався для нанесення авіаударів під час війни в Сирії та для прикордонного патрулювання на східному кордоні Ірану. Однак в умовах повномасштабної війни «Shahed 129» раніше не використовувався, тому реальні характеристики безпілотника можуть відрізнятись від заявлених.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також