Ірина Верещук назвала регіони, мешканцям яких просять евакуйовуватися

Люди не мають бути «живим щитом» для окупантів

Фото ілюстративне

Віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції України Ірина Верещук назвала регіони України, мешканцям яких потрібно негайно евакуюватися. Про це Верещук повідомила в ефірі інформаційного телемарафону, відповідаючи на питання, з чим пов’язаний заклик до мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської області евакуюватись всіма можливими способами.

«Це пов’язано з тим, що наша армія розпочинає контрнаступ. Я не знаю, в яких це буде часових рамках. Але точно знаю, що там не має бути жінок та дітей. І вони не мають ставати «живим щитом» між нашою армією, нашими Збройними силами і ворогом. Ворога має бути знищено», — повідомила Верещук.

Заклик до мешканців полишити тимчасово окуповані території пов’язаний з турботою про життя людей та безпеку їхніх життів.

«Очевидно, що це будуть бої, це будуть артилерійські обстріли і цивільні люди не повинні від цього страждати. Тому ми закликаємо терміново евакуйовуватись», — пояснила Верещук.

Віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розповіла щодо питання евакуації на Донеччині, що потрібно робити мешканцям Краматорську, Слов’янська, Бахмуту.

«Дослухатись до рекомендацій керівництва обласних військових адміністрацій. Я знаю Павло Кириленко (голова Донецької ОВА — «УНІАН») постійно приділяє увагу евакуаційним заходам. І зробити те, що просить місцева влада — евакуюватись. Щільність обстрілів, їхня періодичність говорить про те, що вона лише буде зростати», — акцентувала Верещук.

Вона додала, що евакуюватися мешканцям Донеччини потрібно навіть з огляду на ситуацію з ймовірними проблемами в регіоні з електрикою, газопостачанням та опаленням у холодну пору року.

«Те, як російський окупант прицільно перебиває електрику, перебиває кабелі і засоби живлення, газопроводи і трубопроводи, які потім не зможуть відремонтувати наші комунальні служби. Все це говорить про те, що потрібно евакуйовуватись, розуміючи, що зима буде дуже важкою», — підкреслила Верещук.

Нагадаємо, що вчора президент доручив військовим деокупувати південь України. Він доручив вищому військовому керівництву розробити плани зі звільнення тимчасово захоплених територій, оскільки ті мають життєво важливе значення для економіки країни.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також