Ірину Фаріон вбито пострілом в потилицю, а не у скроню

Вічна памʼять!

Професорку та мовознавицю Ірину Фаріон вбили пострілом у потилицю, а не у скроню. Про це свідчать матеріали суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, знаходячись у внутрішньому дворі будинку, керуючись невстановленими, на даний час, мотивами, діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільну небезпечність свого діяння спрямованого на позбавлення життя іншої людини, його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з метою протиправного заподіяння смерті Ірині Фаріон, використовуючи заздалегідь придбану при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах та місці вогнепальну стрілецьку зброю споряджену патронами калібру 9х18, здійснив постріл у життєво важливий орган – голову Фаріон, в ділянку потилиці.

Внаслідок вказаного пострілу потерпілій спричинено багатоуламкове наскрізне проникаюче вогнепальне ураження головного мозку, забій мозку важкого ступеня, набряк-набухання головного мозку, травматичний САК, кома 2, від якого остання померла, перебуваючи у лікарні Святого Пантелеймона.

Справа по підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

Пізніше захист підозрюваного подав апеляцію на ухвалу суду про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. І вже у понеділок, 5 серпня відбудеться апіляційне засідання по справі підозрюваного у вбивстві Фаріон. О 15:00 у Львівському апеляційному суді розпочнеться засідання.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також