Історії війни: львівські лікарі врятували жінку, в якої російська ракета забрала руку, ногу та дитину, що носила під серцем

До останнього медики боролися й за життя 12-тижневої дитинки, проте, на жаль, дитинка не вижила.

Поранену 35-річну Катерину ледь вдалося врятувати — російська ракета забрала в неї руку, ногу та дитину, що носила під серцем. За її життя боролися львівські медики. Сумну історію жінки розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Жінку зі Слов’янська перевезли до Дніпра, а через деякий час вона потрапила до Львова. Зараз вона евакуйована за кордон для протезування та подальшої реабілітації.

1 травня росіяни почали обстрілювати Лиман, де проживала сім’я Герман: Катерина, її чоловік Костянтин та 6-ти річний син Дамір. Зненацька пролунав вибух: снаряд влучив просто у їхню квартиру.

На щастя чоловік Катерини не постраждав і зміг винести поранену вагітну дружину. Рятувальники одразу повезли жінку до лікарні у Слов’янськ. У неї важкі травми: осколки в животі, поранені руки та ноги, велика втрата крові. Стан важкий.

До останнього медики боролися й за життя 12-тижневої дитинки, проте, на жаль, дитинка не вижила. 

Зі Слов’янська жінку перевезли до Дніпра, а через деякий час в Київ та Львів.

Катерина каже, що зараз її головне завдання — це пройти швидше лікування та повернутися в Україну, адже восени хоче вести синочка до школи у перший клас.

«А ми чекаємо на повернення наших громадян додому і наближатимемо можливість не лише рятувати українців на Батьківщині, а й реабілітувати їх тут», — розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Дуже часто постраждалі внаслідок воєнної агресії Росії потребують складних операцій та тривалої реабілітації. На жаль, наразі, повноцінна реабілітація в Україні не доступна, тому людям доводиться їхати за кордон. Будівництво у Львові нового сучасного реабілітаційного центру є надзвичайно важливим не лише для міста, а й для всієї країни.

Додамо, що львівські лікарі врятували руку і життя важкопораненій жінці з Попасної.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також