Із Білорусі вивели російську військову авіацію: що відомо

Залишився один літак

З Білорусі виведено всю авіацію повітряно-космічних сил (ПКС) російської федерації: авіаційне угруповання перестало існувати. Станом на 1 вересня на білоруському аеродромі “Ліда” перебував лише один російський штурмовик Су-25. Про це повідомила в п’ятницю, 8 вересня, моніторингова група Беларускі Гаюн.

 Білоруські спостерігачі нагадали, що більшість російських літаків перебували у Білорусі у складі регіонального угруповання військ (РУВ) від початку січня 2023 року. Їх виведення відбулося ще 5 серпня.

За інформацією моніторингової групи, з аеродрому «Мачулищі» на аеродром «Сеща» у Брянську область рф відлетіли 11 російських гелікоптерів: чотири одиниці Мі-8 та сім одиниць Мі-24. Також з аеродрому «Барановичі» до рф вилетіло 9 винищувачів Су-34 та Су-30СМ.

Станом на 1 вересня в Білорусі залишався лише один штурмовик Су-25 ПКС РФ, який прилетів до «Мачулищ» 25 липня, а 31 серпня перебазувався на аеродром «Ліда» в Гродненській області.

Нагадаємо, що раніше до Білорусі прибув ешелон з партією російських «Іскандерів».

Як відомо, у лютому 2022 року Білорусь стала плацдармом для вторгнення в Україну, а російські літаки Су-34 та Су-30, злітаючи з білоруських аеродромів, завдавали ударів по  українській території.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк